PERUSKOULULAISTEN KOULUKULJETUKSET (lukuvuosi 2023-2024)

KOULUKULJETUKSEEN OIKEUTETUT OPPILAAT

Oppilaan oikeus koulukuljetukseen määräytyy kaupungin oppilaskuljetusperusteiden mukaisesti.

Oppilaat, joilla on oikeus koulukuljetukseen joko matkan pituuden tai koulumatkan vaarallisuuden vuoksi, lisätään automaattisesti kuljetuslistoille eli kuljetuksiin ei tarvitse erikseen hakea tai ilmoittautua. Koulukuljetukseen oikeutettujen lasten huoltajia tiedotetaan kuljetuksista WIlma-viestillä heinäkuun aikana.

Koulumatkoja kuljetaan joukkoliikenteen bussivuoroilla, koulubusseilla sekä takseilla.

Jokaisen oppilaan omat kuljetustiedot tulevat näkymään Wilman tulosteet-välilehdellä koulukuljetustiedoissa viikon 31 aikana.

Koulukuljetuksiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä Mari Kinnuseen; puh. 040 133 9127 / [email protected] / Wilma.

 

BUSSIMATKAT

Mikäli koulumatka kuljetaan joukkoliikenteen bussivuoroilla, käytetään Tampereen seudun joukkoliikenteen (Nysse) bussikorttia.

Bussivuoroja käyttävät pääasiassa yläkoululaiset, jotka kulkevat keskustaan Eräjärven, Hirsilän ja Naappilan suunnista. Myös Hirsilän keskustan alueella asuvat 3.-6.-luokkalaiset kulkevat koulumatkansa bussilla.

 

Nysse-kortti

Huoltajat vastaavat henkilökohtaisen matkakortin hankkimisesta sekä koululipun lataamisesta matkakortille ennen lukuvuoden alkua.

Matkakortin voi hankkia jo etukäteen. Jos oppilaalla jo on Nyssen henkilökohtainen matkakortti, tämä käy koululipun lataamiseen eikä uutta matkakorttia tarvitse hankkia.

Nysse-kortin voi hankkia:

- Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (tällöin mukana tulee olla oppilaan Kela-kortti, lapsen ei tarvitse olla paikalla)
- Nella Nettilatauspalvelusta nella.tampere.fi 

Kortille voi ladata koululipun lisäksi myös muita lippuja, esim. arvolipun muuhun matkustukseen.
Matkakortti hankitaan vain kerran ja se säilyy saman henkilön käytössä myös sen jälkeen, kun hän ei enää ole oikeutettu koulukuljetuksiin.

Matkakortti maksaa 6 euroa.

Nysse-kortin koululippu:

        Koululippu on ladattavissa 1.7.2023 alkaen.

      Ohjeet koululipun lataamiseen:

            nella.tampere.fi

 

Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelu, Frenckellinaukio 2 B

 

Tarkistattehan bussien aikataulut ja reitit ennen lukuvuoden alkua! 

Eräjärven suunnan bussilinjan numero on 49, Kangasalan suunnan linja on numero 47. Hirsilästä / Hirsilään liikennöivät sekä Mäntän että Virtain suuntien bussit (Bussi Manninen, Tilausliikenne Lampinen ja Valkeakosken Liikenne). Hirsilän suunnan aikataulut löytyvät helpoiten Matkahuollon sivuilta. 
Reittejä ja aikatauluja voi tarkastella osoitteissa www.nysse.fi sekä www.matkahuolto.fi.
Tarvittaessa oppilaille järjestetään yhteyskuljetus tilausliikenteellä bussireitin varteen.

 

Maksuttoman oppilaskuljetuksen saavien oppilaiden tietojen luovutus Tampereen Joukkoliikenteen rekisteriin:

Oriveden kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut luovuttaa maksuttomaan oppilaskuljetukseen kuuluvien oppilaiden alla mainitut tiedot Tampereen joukkoliikenteen asiakasrekisteriin (Henkilötietolain §8 1 momentin 7 kohta)

    etunimi
    sukunimi
    henkilötunnus
    osoite