TIETO- JA VIESTINTÄTEKNOLOGIAN KÄYTTÄMINEN OPPIMISESSA /HUOLTAJIEN SUOSTUMUS OPPILAAN OMIEN LAITTEIDEN KÄYTTÄMISEEN

Tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään oppimisessa monipuolisesti. Oppilaitoksessa omilla laitteilla voidaan opiskella opetuksen järjestäjän ylläpitämän ilmaisen ja turvallisen verkkoyhteyden kautta. Oppilaan huoltaja antaa suostumuksensa oman laitteen käyttöön opiskelussa hyväksymällä käytön Wilman Lomakkeista löytyvällä suostumuslomakkeella.

Tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään oppimisessa monipuolisesti. Kouluissamme noudatettava opetussuunnitelma velvoittaa tieto- ja viestintäteknologian tehokkaaseen ja turvalliseen hyödyntämiseen oppimisen välineenä ja kohteena. Tavoitteena on oppia taitavaksi ja vastuulliseksi tieto- ja viestintäteknologian käyttäjäksi. Opiskelussa voidaan käyttää oppilaan omaa laitetta. Opettaja valitsee oppimiseen sopivat työtavat ja ohjaa turvalliseen työskentelyyn. Jos oppilaan ei ole mahdollista käyttää omaa laitetta opiskelussa, turvaa koulu oppilaan oppimisen järjestämällä oppilaan käyttöön laitteen tai organisoimalla oppimisen muulla tavoin.

Oppilaitoksessa omilla laitteilla voidaan opiskella opetuksen järjestäjän ylläpitämän ilmaisen ja turvallisen verkkoyhteyden kautta. Koulu ei vastaa oppilaan oman laitteen käytöstä syntyvistä kustannuksista, kuten puhelu-, verkkoyhteys- ja ohjelmistomaksuista. Mikäli oppilaan laite tai ohjelmisto rikkoutuu omassa käytössä, vastaa hän itse (tai laitteen muu omistaja) vahingosta.

Oppilaan huoltaja antaa suostumuksensa oman laitteen käyttöön opiskelussa Wilman Lomakkeet -välilehdeltä löytyvällä suostumuslomakkeella. Lomakkeet -välilehdelle pääsee yläpalkin kautta/menu-valikosta. Samalla huoltajan ja oppilaan tulee yhdessä käydä läpi oheiset, oppilaitoksessa voimassa olevat oman laitteen käyttöön liittyvät säännöt.

 Koulun säännöt tieto- ja viestintäteknologisten laitteiden käyttämisessä:

  1. Laitteita käsitellään ja säilytetään huolellisesti.
     
  2. Laitteita käytetään opettajan luvalla ja annettujen ohjeiden mukaisesti.
     
  3. Toisen laitetta tai käyttäjätilejä ei saa käyttää tai ottaa haltuun. 
     
  4. Laitteilla ei saa valokuvata, videoida tai äänittää toista henkilöä ilman lupaa. 
     
  5. Laitteita ja ohjelmistoja ei saa käyttää toisen vahingoittamiseen tai kiusaamiseen. 
     
  6. Oppilaan on poistettava sopimaton tai luvaton materiaali laitteesta välittömästi.
     
  7. Oppilaan oman laitteen päivittäminen, ylläpitäminen ja tietoturvasta huolehtiminen on huoltajien vastuulla.
     
  8. Opettajalla on oikeus ottaa väliaikaisesti haltuunsa laite, jolla oppilas häiritsee opetusta tai oppimista.