Esioppilaiden ja koululaisten vuorohoito lukuvuonna 2022 – 2023

Kultavuoren koulu

Orivedellä järjestetään vuorohoitoa klo 18.00 - 06.00 välisenä aikana sekä viikonloppuisin ja/tai arki-/juhlapyhinä Orivarsan päiväkodissa. Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta, vaan sitä järjestetään lapsille, jotka tarvitsevat sitä vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi siihen saakka, kunnes lapsi täyttää 9 vuotta. Sijoitus Orivarsaan on esioppilailla ja koululaisilla aina toissijainen, sijoitus omaan esiopetus- tai aamu- ja iltapäivätoiminnan (apip) ryhmään puolestaan ensisijainen. 

Niinä arkipäivinä, jolloin lapsi ei tarvitse ilta- tai yöhoitoa, hän viettää koko päivän omassa ryhmässään esiopetuksessa ja sitä täydentävässä varhaiskasvatuksessa tai perusopetuksessa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Tällä pyritään rakentamaan lapselle mahdollisimman eheä varhaiskasvatus- ja koulupäivä. Esiopetusryhmässään lapsi voi olla klo 6.30-17.00 välisen ajan. Koululaiselle tarjotaan aamu- ja iltapäivätoimintaa klo 7.00-16.30.

Mikäli esioppilas tarvitsee vuorohoitoa aamuisin ennen klo 6.30 ja koululainen ennen klo 6.00, huoltajat kuljettavat lapsen kyseisinä aamuina Orivarsaan. Kaupunki huolehtii tällöin lapsen kuljettamisesta esiopetukseen ja kouluun. Orivarsasta kävellään Kultavuoren koulunkäynninohjaajan kanssa klo 7.30 aamupalalle Kultavuoreen.

Mikäli lapsi tarvitsee vuorohoitoa iltaisin (esioppilaat klo 17 jälkeen ja koululaiset klo 18 jälkeen), kaupunki huolehtii lapsen kuljettamisesta Orivarsaan kyseisinä iltapäivinä. Kultavuoressa tarjotaan lapsille välipala klo 14.00, jonka jälkeen Orivarsan kasvattaja hakee lapset kävellen Orivarsaan n. klo 14.30. Orivarsassa lapsi saa sekä päivällisen ja/tai iltapalan hoidon päättymisen mukaan.

Esiopetuksen oppilaat: Huoltajan tulee ilmoittaa Päikyn kautta Orivarsaan vuorohoidontarpeet viimeistään edellisen viikon maanantaihin klo 9 mennessä. Orivarsa tarvitsee hoitoaikoja niin pitkälle kuin huoltajat itse tietävät työvuoronsa, mielellään aina kolmeksi viikoksi kerrallaan.

Vuorohoitoa tarvitsevat koululaiset: Kävelykuljetustarpeet on ilmoitettava tekstiviestillä (puh. 040 133 9207) edellisen viikon perjantaihin mennessä. Huoltajien tulee ilmoittaa, tarvitseeko lapsi aamuisin kävelykuljetuksen Orivarsasta Kultavuoreen ja tarvitseeko lapsi kävelykuljetuksen iltapäivällä Kultavuoresta Orivarsaan. Huomaattehan, että vuorohoitoa tarvitsevien koululaisten hoito ja kuljetustarpeet tulee ilmoittaa sekä Päikyssä Orivarsaan että erikseen tekstiviestillä Kultavuoreen.

Mikäli vuorohoitoisen lapsen hoitoaika peruuntuu tai muuttuu ja vaikuttaa sekä Orivarsan hoitoaikaan että aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumiseen, huoltajan tulee ehdottomasti ilmoittaa muutoksesta sekä Orivarsaan että Kultavuoren aamu- ja iltapäivätoimintaan!

Yhteystiedot:

Orivarsan päiväkoti puh. 050 433 7479 (Pirppanokat) tai 040 071 0581 (Tättähäärät)
Kultavuoren aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat puh. 040 133 9207

Rovastinkankaan koulu

Rovastinkankaan vuorohoitoa tarvitsevat esioppilaat ja koululaiset kulkevat Orivarsan ja Rovastinkankaan väliä koulukuljetusaikataulujen mukaisesti. Oppilaat ovat kuljetuslistoilla lukujärjestysten mukaisesti, mutta huoltajat ilmoittavat itse kuljetustarpeista suoraan Nopa 3 -kuljettajalle puh. 040 736 8094 (auto käy Orivarsassa vain tarvittaessa).

Esiopetuksen oppilaat ja koululaiset: Huoltajan tulee ilmoittaa Päikyn kautta Orivarsaan vuorohoidontarpeet viimeistään edellisen viikon maanantaihin klo 9 mennessä. Orivarsa tarvitsee hoitoaikoja niin pitkälle kuin huoltajat itse tietävät työvuoronsa, mielellään aina kolmeksi viikoksi kerrallaan.

Yhteystiedot:

Orivarsan päiväkoti puh. 050 433 7479 (Pirppanokat) tai 040 071 0581 (Tättähäärät)
Rovastinkankaan esiopetus puh. 050 373 4988
Koulukuljetuksista vastaava toimistosihteeri Mari Kinnunen puh. 040 133 9127