AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Oriveden kaupungin alakouluissa järjestettävä aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu
ensisijaisesti 1. ja 2. luokkien oppilaille sekä erityisen tuen piiriin kuuluville oppilaille.

Lasten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään arkikoulupäivinä klo 7.00-16.30 koulunkäynninohjaajien ohjauksessa. Aamupäivätoiminta on valmistautumista koulupäivään rauhallisessa ympäristössä. Iltapäivätoiminta taas toimii jatkumona koulupäivän jälkeiselle vapaa-ajalle, turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä.

Ensimmäisenä koulupäivänä ohjaajat ottavat AP-toiminnan lapset vastaan klo 7.00 alkaen (tieto koulujen APIP-toiminnan tilasta löytyy koulun ovesta).
Ensimmäisen koulupäivän päätyttyä ohjaajat noutavat toimintaan ilmoitetut lapset luokista APIP-toimintaan, josta vanhemmat noutavat lapsensa klo 16.30 mennessä.

Aamupala tarjotaan n. klo 7.30 -8.00. Lisäksi iltapäivätoimintaan osallistuvalle lapselle tarjotaan välipala n. klo 14.00.

Toimintakauden tarkemmasta sisällöstä ja toiminnasta tiedotetaan koulun alkaessa Wilman kautta. Jotta koulun aloituksesta tulisi paras mahdollinen, toivomme teidän vanhempien olevan rohkeasti APIP-arjessa mukana.

Aamu- ja iltapäivätoiminta suunnitellaan lapsen tarpeet huomioiden ja niin, että se tukee koulun kasvatustavoitteita ja toimintaperiaatteita.

Toiminnan painotusalueet ovat:

 

APIP-toiminnasta perittävät maksut

Aamu- ja iltapäivätoiminta rahoitetaan valtionosuudella ja toiminnasta perittävällä maksulla, joka on iltapäivätoiminnassa 80 euroa kuukaudessa/oppilas. Aamupäivätoiminnasta perittävä maksu on 30 euroa kuukaudessa/oppilas.

Huoltaja sitoutuu toimintaan lukuvuodeksi. Lukuvuoden aikana tapahtuvista muutoksista huoltajan tulee tehdä kirjallinen esitys sähköpostitse kasvatus- ja opetuspalvelujen toimistoon ([email protected]) heti muutoksen tiedettyään.

Jos lapsi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua aamu- ja iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. (lisätty POL 48 § f mukainen teksti)

 

Toimintaan hakeminen

Hakeminen aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu lomakkeella, joka löytyy Wilman Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Lomaketta ei tarvitse tulostaa.

Aamu- ja iltapäivätoiminta voi olla maksutonta perheille

1) joiden bruttotulot alittavat opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoittamien varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajat

2) joiden toimeentuloedellytykset eivät asiantuntijalausunnon ja harkinnan
perusteella täyty,

3) joille voidaan myöntää maksuvapautus lastensuojelun tukitoimena sosiaalityöntekijän kirjallisen lausunnon perusteella määräajaksi.

Maksuvapautusta on haettava kirjallisesti sille tarkoitetulla lomakkeella
ja siihen on liitettävä yllä kuvatut selvitykset ja dokumentit. Lomake löytyy Oriveden kaupungin verkkosivuilta tästä linkistä.

Maksuvapautus voidaan myöntää sen kuukauden alusta, jolloin hakemus on vastaanotettu opetuspalvelujen toimistossa. Kasvatus- ja opetusjohtaja tekee asiasta päätöksen.

Toiminnassa ovat voimassa kaupungin opetus- ja kasvatusalaa koskevat vakuutukset. Toiminnassa sattuneen tapaturman hoito on lapselle maksuton.
 

Lämpimästi tervetuloa mukaan APIP-toimintaan!

Koulujen APIP-toiminnan yhteystiedot:

Eräjärven koulu 050 5567712 
Kultavuoren koulu 040 133 9207 
Rovastinkankaan koulu 050 433 3298

Lisätietoja aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä antaa aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori, p. 040 133 9207(soittopyyntö viestillä) sekä kasvatus- ja opetuspalveluiden toimistosihteeri Minna Lähteinen p. 040-133 9128, [email protected].